fredag 7 januari 2011

Nytt terrordåd snart – ”med hög sannolikhet”

terror
TERRORATTACK NÄRSTÅENDE 52 människor dödades när terrorister slog till mot tre tunnelbanevagnar och en buss i London. I går höjdes transportsektorns larmnivå till den näst högsta; ”allvarlig”.

Nytt terrordåd snart –
”med hög sannolikhet”

Larmnivån för transportsektorn i London har höjts från ”avsevärd” till ”allvarlig”.
– Generellt sett innebär det att en attack är högst trolig, säger Richard Jones, presstalesman på Scotland Yard, till Aftonbladet.
Larmnivån har en femgradig skala:
”Låg”, ”måttlig”, ”avsevärd”, ”allvarlig” och ”kritisk”.

”Med hög sannolikhet”

Det senaste dygnet har transportsektorns egen nivå höjts till den näst högsta graden, vilket innebär att ett terrordåd "med hög sannolikhet" kommer att ske inom kort.
– Vi går aldrig in på varför vi gör höjningar, men generellt sett innebär en höjning till ”allvarlig” att en attack är högst trolig, säger Richard Jones, presstalesman på Scotland Yard, till Aftonbladet.

Drar in semestrar

Enligt rykten som den brittiska tidningen Daily Telegraph tagit del av kan transportnav i London vara målet.
Polisen har därför dragit in semestrar och kallat in extra personal för att förstärka bevakningen på flygplatsen Heathrow samt på andra centrala platser i London.

”Förekommit aktivitet”

Richard Jones säger till Aftonbladet att det inte finns ett specifikt hot.
Något som en anonym källa till Daily Telegraph också bekräftar, samtidigt som den uppger för tidningen att det ändå "förekommit aktivitet i en extremistcell vilket ställt till bekymmer".
Beredskapsnivån för Storbritannien i stort har varit på ”allvarligt”-nivån sedan januari 2010.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar